MarjaHeinonen3

Parhaat jutut tehdään yhdessä

  • Ei vain Helsingissä, vaan myös Berliinissä uitiin yhdessä Suomen MM-lätkäkullan kunniaksi
    Ei vain Helsingissä, vaan myös Berliinissä uitiin yhdessä Suomen MM-lätkäkullan kunniaksi

Parhaat jutut syntyvät yhteisistä kokemuksista. Sanon näin, vaikka olen itsekin usein varsin yksinäinen puurtaja.

Kiekkoleijonien kulta saa varvaskarvatkin pystyyn, koska se tuli niin upealla tavalla. Leijonat raatelivat vastustajat kappaleiksi taistelemalla yhteisen asian ja toistensa eteen. Me oli tärkeämpi kuin minä.

Huusin, hakkasin pöytää, lauloin ja voiton ratkettua hypin pöydillä yhdessä toisten suomalaisten kanssa berliiniläisbaarissa eilen illalla. Tuskin tunsin ketään, mutta iso yhteinen tunne vei mukanaan. Kun päätössummeri soi, ostimme skumppapullon, joku tarjosi kierroksen shotteja. Jaettu riemu oli kuin joulu, vappu ja juhannus yhdessä hetkessä. Kuplivaa ylpeyttä Suomen lätkäjoukkueesta, räiskyvää riemua  yhdessä jaetusta kokemuksesta.

Siitä lähdin tyttäreni ja tuoreiden kisatuttujen kanssa laulamaan pitkin Berliinin katuja kohti Alexanderplatzin suihkulähdettä. Berliinin yössä meitä oli vain kourallinen verrattuna kauppatorin öiseen kansanjuhlaan Helsingissä. Huudettiin, laulettiin, riemuittiin. Vastaantulijat katsoivat hämmentyneinä, mutta se ei meitä haitannut. Yhteinen ilo oli suuri. Suihkulähteellä pulahduksesta märkä pellavapäinen suomalaispoika huusi “Iso hali” ja niinpä me kaulailimme lähteen kulmalla useaan otteeseen. Siitä jatkoimme porukkana vielä eteenpäin yhdessä hehkuttelemaan ihmeleijonia. Voi miten hyvältä tuntuikaan jakaa ylpeyttä ja iloa Suomen voitosta! Me oli taas tärkeämpi kuin minä.

Mörkö ei ole noussut kaikkien suomalaisten huulille pelkästään tärkeiden maaliensa ja komeiden raamiensa ansiosta, vaan huikeana joukkueen kapteenina ja yhteishengen rakentajana. Mistä eväistä se on tehty: empatiasta, tasa-arvoisesta kohtelusta, luottamisesta…

Suomalaiset ovat aina osanneet puhaltaa yhteen hiileen vaikeuksien edessä. Leijonat osasivat tehdä sen vaikeamman tempun - puhaltaa yhteen hiileen menestyksen hetkellä. Ja sitä kautta menestyivät entistä paremmin.Joukkueen puolustaja Mikko Lehtonen tiivisti yhteisen tahdon tänään Ylen netin haastattelussa hyvin: 

“Kaikki olivat valmiita tekemään töitä ja laittamaan koko sydämen peliin tämän jutun eteen. Yhtenäkään päivänä ei ollut mitään kitinää yhtään mistään. Hävittiin tai voitettiin, niin perseet alas ja hommiin, niin silloin tapahtuu hyviä asioita.”

Tällä hetkellä olen ylpeä siitä, miten jokainen leijona asetti joukkueen edun itsensä edelle. Niin ylpeä, että välillä kyyneleet nousevat silmiin. Pateettista? Ehkä. Mutta tämän yhdessä onnistumisen ilon tunteen jakaa moni suomalainen.  Voitto oli osoitus siitä, että yhdessä syntyy enemmän ja paremmalla fiiliksellä kuin oman edun ja glorian tavoittelulla. Eikä tämä toimi vain jääkiekossa. Kasvattamisessa, johtamisessa, yrityksissä, hallitusneuvotteluissa, politiikan rakentamisessa, elämässä ylipäätään… Me on tärkeämpi kuin minä.

Yhdessä tehty työ kantaa hedelmää. Ja sen myötä tullut jaettu ilo on sananlaskunkin mukaan kaksinkertainen ilo. Leijonien kone laskeutui juuri kotimaahan ja voittajien riehakas juhlinta jatkuu. Yhdessä voitettiin, yhdessä juhlitaan. Leijonat ovat juhlansa ansainneet. Riemuitaan ja riehutaan me muut heidän mukanaan!

Parhaat jutut syntyvät yhdessä tekemisen kautta. 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Mutta eikös meidän pitäisi päästä irti tuosta kauheasta kansallistunteesta ja nationalismista? Eikös Juncker juuri sanonut että ihmiset ovat tyhmiä kun rakastavat kansallisvaltioitaan? Sehän juuri on aiheuttanut fasismia ja sotia. Joten Suomen olisi vain pitänyt avata maalinsa ja antaa muiden voittaa. Niinhän EUn mallioppilas toimisi. Siitä voisi irrota jokin hyvä virka.

Sarkasmivaroitus.

Käyttäjän MarjaHeinonen3 kuva
Marja Heinonen

Onkohan kommenttisi tullut väärään juttuun? Kirjoitin yhdessä tekemisestä :)

Käyttäjän PasiLehtola1 kuva
Pasi Lehtola

Marja Heinonen on nyt oikeassa.

Toimituksen poiminnat